Naschoolse workshops

Met naschoolse activiteiten ontdekken kinderen wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Ze maken kennis met nieuwe dingen, verleggen grenzen, werken samen, leren zich te presenteren door te ervaren, te maken en te doen.Een waardevolle aanvulling op het leren in de klas. We bieden verschillende naschoolse activiteiten aan in de vorm van lessenseries. Zo krijgen leerlingen ook buiten schooltijd de ruimte om zich te ontwikkelen.        

Uw kind gaat na schooltijd direct door naar het lokaal waar de workshop wordt gegeven (jonge kinderen onder begeleiding van een teamlid).
De eerste minuten in het workshoplokaal is er tijd om het van huis meegenomen drinken en tussendoortje op te eten. Dan start de workshop.

U ziet hieronder voorbeelden van naschoolse activiteiten. Afhankelijk van het aanbod en de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt.

 

Kinderyoga

Kinderyoga is vooral plezier maken. Je gaat op avontuur in de jungle of bij de indianen, je duikt in de diepzee of gaat op reis naar Egypte. Ook kan er een verhaal of boek centraal staan. 

Onderdelen die aan bod komen in de lessen zijn: yogahoudingen (alleen of samen), zintuigoefeningen (mindfulness), muziek en dans, spel, verhalen, massage, grondings- en ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en tekenen. Je oefent flexibiliteit, concentratie, kracht en balans. Je werkt aan je zelfvertrouwen en leert hoe je je grenzen aangeeft. 

Kinderyoga is niet competitief, je wordt niet vergeleken met anderen, er is geen prestatiedruk. Het is een veilige plek waar je goed bent zoals je bent. Plezier maken staat voorop, de lessen zijn een afwisseling van inspanning en ontspanning, samenwerken is belangrijk maar ook je even terugtrekken in jezelf, wat voel jij, wat gebeurt er bij jou? Kinderyoga is ook oefeningen doen met je lichaam, juist niet nadenken, maar ervaren wat jouw lichaam kan en hoe mooi dat is. 

Dans

Dans, de taal die iedereen spreekt! Tijdens de les gaan we het niet alleen superleuk en gezellig hebben, maar werken we ook aan je performance. Dit is een belangrijke tool voor alles wat je nog in de toekomst zal gaan doen, alles begint met; Hoe presenteer jij jezelf?! Mooi om te zien dat soms de stilste kids in de klas nu ineens tot bloei komen. De leerlingen krijgen van de docent van Dance Improvement een inspirerende en heerlijke dansles.

Uiteraard is er een aangepaste les voor de kleintjes. Laat het avontuur maar beginnen!

Tekenen

Tijdens de tekenlessen gaan we aan de slag met verschillende technieken en materialen. We gaan werken met o.a. plakkaatverf, krijt, houtskool, pen en inkt, aquarelverf en olie- pastelkrijt. De opdrachten zijn zowel door oudere als jongere leerlingen op eigen niveau te maken. De workshop bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur; op dinsdagmiddag starten we na schooltijd tot 16.45 uur. Tijdens de eerste serie krijgen de kinderen andere opdrachten dan bij serie twee; 20 lessen volgen kan dus ook!

Mad Science

Kinderen zijn de grootste onderzoekers op aarde. Alles is nieuw en interessant en 'kan niet’ bestaat niet. Dat zullen ze toch eerst zelf wel even uitvogelen. Mad Science laat de kinderen op een leuke en educatieve manier in aanraking komen met wetenschap en techniek. De kinderen worden meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek erachter uitgelegd. Uiteraard gaan iedereen ook zelf aan de slag als een echte wetenschapper!

Engels

Helping kids speak better English!

Kinderen uit groep 6 t/m 8 krijgen Engels onderwezen op school, daarnaast leren ze het zichzelf door middel van YouTube, gamen en televisie. Echter blijkt vaak dat de spreek-vaardigheid achterblijft. 

In deze les worden conversation spelletjes gebruikt als middel om natuurlijke en spontane gesprekken te leren voeren. Door deze spelletjes ontwikkelt uw kind zijn of haar spreekvaardigheid op een leuke manier. De workshops zijn interactief en hebben een hoog sociaal karakter. We scheppen een veilige omgeving waar fouten zijn toegestaan, en… er wordt geen Nederlands gesproken!

Typen

Leren typen is tegenwoordig minstens net zo belangrijk voor een kind als een mooi, leesbaar handschrift. Kinderen die al jong een typecursus hebben gevolgd, werken sneller en maken minder fouten dan kinderen die zichzelf (verkeerd) leren typen. Je voorkomt lichamelijke klachten door al op jonge leeftijd een goede typehouding aan te leren. Onderzoek wijst uit dat kinderen met een goede typevaardigheid beter kunnen spellen. Maar dat gaat niet vanzelf; in een groepje onder begeleiding van een professionele type-coach boek je het beste resultaat. In de Typetuin oefent ieder kind op zijn/haar eigen niveau. Hierdoor is het tempo waarmee de cursus wordt doorlopen ook voor ieder kind anders. De cursus duurt 13 schoolweken; hierin zijn 8 groepslessen op school gepland. Kinderen oefenen thuis, het liefst 2 keer per dag 15 minuten. 

Spaans

Spaans leren, hoe jonger, hoe beter!Een vreemde taal leren vergroot de wereld van een kind. Hoe eerder kinderen beginnen met het leren van een taal des te eenvoudiger is het om de taal ook echt te leren. Spaans is niet alleen leuk en gezellig, maar vooral heel nuttig voor het vervolgen van de studie op de middelbare school en het beter voorbereiden op de internationaliserende samenleving waar Spaans een belangrijke taal is. 

Schaken

Houd je van spelletjes spelen en vind je het leuk om iemand anders te slim af te zijn? Dan is schaken zeker iets voor jou! Tijdens de schaakles leer je alle regels van het schaakspel en ook trucjes om je tegenstander te verslaan. In het werkboek kan je zelf schaakpuzzels oplossen. Daarnaast gaan we veel partijtjes spelen en houden we een competitie. Iedereen die meedoet kan een mooie beker of medaille winnen! Er is natuurlijk ook genoeg tijd om veel plezier te maken met verschillende andere soorten schaakspelletjes die je zal leren. 

Van schaken leer je goed nadenken, train je je doorzettingsvermogen en bovendien leer je ook hoe je je goed kan concentreren!