Jelle van der Wolf

Hoi ik ben Philiene.

Ik ben 9 jaar oud en heb 2 zusjes en 1 zus, die in groep 3, 4 en 8 zitten.
Ik zit voor de tweede keer in de leerlingenraad en dat komt omdat het natuurlijk Corona tijd is, daardoor ben ik vorig jaar maar 4 of 5 keer naar de leerlingenraad geweest. Nadat de drie groepen 7 samengevoegd zijn hebben we nu in onze klas 3 kinderen in de leerlingenraad en in de andere groep 7 zit er 1 kind in de leerlingenraad net als in de andere klassen.
Vorig jaar hebben Maud uit groep 7 en Hille uit groep 8 een ideeënbus gemaakt, waar kinderen hun ideeën in konden doen. In dat jaar was ik de notaris. Ik schreef in een map op wat de ideeën van de kinderen waren, welke dag er leerlingenraad was en welke taken iedereen had.

Ideeën die we hebben besproken zijn onder andere:
Als je na een andere klas gaat douchen na de gym, dan zijn de douches vaak heel erg vies. Er ligt dan vaak zand, modder en blaadjes. Eigenlijk zouden we dat moeten schoonmaken.

Vorig jaar hebben we voorgesteld om een paar stukken van de hekken in een felle kleur te verven, zodat je als je op het schoolplein voetbalt je ze kan gebruiken als doelen. Anders kun je ook gewoon normale doeltjes zetten waar veel kinderen voetballen.
Als laatste idee wil ik dit jaar voorstellen om buiten te gymmen als het heel heet is. Dan kun je tikkertje of een parcourtje doen of in de Avontuurlijke speeltuin, handbal, hockey of voetbal spelen.

Mocht je een goed idee hebben, vraag dan aan de juf of meester of je een briefje mag maken en dat in de ideeënbus mag stoppen.
Ik hoop dat jullie veel leuke ideeën hebben en in de bus stoppen. Veel succes en veel plezier.

Groeten, Philiene

prijsuitreiking.jpg