Nikai de Jong

Hoi iedereen,

Ik heet Nikai. ik ben 11 jaar oud en zit in groep 7B. Mijn hobby’s zijn: Hockey, judo, free runnen en trampoline springen.

Hier een kort overzicht van mijn doelen om te behalen voor de school:

Een soort meningen bus waar kinderen van groep 6 tot en met groep 8 hun ideeën kunnen geven. De leerlingenraad gaat dan bespreken of de ideeën werkelijkheid kunnen worden, of niet.

Sneller aandacht voor dyslexie want nu is het meestal zo dat ze er pas achter komen als kinderen 7 jaar zijn of nog ouder. Daardoor hebben die kinderen een achterstand en daardoor dingen minder snel begrijpen of lager scoren bij bijvoorbeeld toetsen waar ze anders makkelijk een 8 of hoger hadden kunnen halen.

Ik wil ook een verkeersdrempel op de weg als je naar school fietst of loopt. Ook wil ik meer werk materiaal voor de kleuters. En we gaan het schoolplein leuker maken met bijvoorbeeld nieuwe klimrekken en vooral ook groener. Ik wil ook minder parkeerplaatsen zodat kinderen sneller met de fiets naar school gaan. Tot als slot wil ik een bord op het schoolplein waarop staat dat je niet mag roken. Nu mag dat nog en misschien denken de kleuters over de peukjes dat je het kan eten of ermee kan spelen. Als mensen daar toch roken krijgen ze een boete van ongeveer 200 euro. Dat geld gaat naar de school voor materialen en boeken. En als extraatje kunnen we er ook voor zorgen dat we lootjes gaan verkopen met prijzen.

Groetjes Nikai

Klik hier voor meer uitleg over de leerlingenraad

raad van 16/17

prijsuitreiking.jpg