Roemer-Pomeline KochheimRoemer-Pomeline Kochheim

klas 6a

10 jaar

Ik kom van de Vrije School en zit sinds 1,5 jaar op de Karel Eykmanschool. Ik ben blij dat ik hier op school zit, de school is dichtbij mijn huis, ik heb het naar mijn zin op school, de juffen zijn heel lief en ik leer veel. Sommige kinderen van school en uit mijn klas kende ik al wel van de peuterschool of van uit de buurt.

Hobbies:

• Voetbal
  • Buitenspelen
  • Skieën
  • Knutselen, tekenen en handwerken
  • Koken en vooral bakken

Elk jaar loop ik, samen met mijn moeder de collecte voor Amnesty International. Dat is een goed doel. We zamelen geld in om mensen die onterecht in de gevangenis zitten, zodat ze een advocaat kunnen krijgen en een eerlijk proces. Ik doe dit omdat ik vind dat ik zelf een heel goed leven heb en dan is het belangrijk om iets voor mensen te doen die het minder goed hebben. Amnesty heeft ook met eerlijkheid te maken, ik kan niet goed tegen onrecht.

Mijn ideeën voor de school:

Schoolplein: groen en iets te doen.

Het schoolplein is erg kaal. Het zou fijn zijn als er bomen en struiken, heuvels en zandbakken zouden komen. Dan kunnen we beter spelen en verstoppertje spelen. Klimmen in echte bomen is leuker dan klimmen op een klimrek…..

En…kinderen die hun energie goed kwijt kunnen in de pauze kunnen zich beter concentreren tijdens de les…

Buitenspeelgoed

Het zou leuk zijn als er ook voor de oudere kinderen buitenspeelgoed was voor op het schoolplein: emmers, scheppen, stoepkrijt, elastieken etc. En gekleurde hesjes die een van de twee teams aan kan trekken bij het voetballen op het voetbalveld naast de avontuurlijke speeltuin, dan kunnen we goed zien we de tegenpartij is!

Kinderzwerfboekstation

Misschien kunnen we een kinderzwerfboekstation op school maken. Daar kun je boeken inzetten die je gelezen hebt en niet wilt bewaren. Een ander kind kan dan een boek uitkiezen, meenemen en lezen en later weer terugzetten. Er zijn meer van deze stations: op het gemeentehuis en de kinderboerderij. Dit is een goedkope oplossing voor kinderen die van lezen houden en ook goed voor het milieu. Of tenminste niet slecht voor het milieu!

Koken/Gezondheid

We hebben op school een prachtige keuken.Het zou leuk zijn om af en toe een kookles te krijgen. En dan geen cupcakes of pannenkoeken, dat kunnen de meeste kinderen al wel een beetje maar liever een gezond gerecht. Dan leren we koken, een recept lezen, met gewicht en inhoud werken, het thema kan dan “gezonde voeding” zijn en na afloop kunnen we het opeten! Mijn moeder wil wel komen helpen, ook met schoonmaken na afloop.

Pesten

De meeste scholen hebben natuurlijk wel regels tegen het pesten maar pesten gebeurt vaak ook subtieler, kleiner, als is het dan misschien niet echt pesten. Denk aan kinderen die er in de klas niet echt bijhoren, die nooit als eerste gekozen worden bij gym of buitenspelen, die zelden voor een partijtje worden gekozen, die niet mogen mee doen. Misschien kunnen we daar aandacht aan gaan geven: we spelen in de pauze eens met iemand met wie we nog nooit gespeeld hebben, of we geven iemand een complimentje terwijl we die klasgenoot normaal eigenlijk niet spreken of we nodigen een kind uit voor een partijtje  die we nog niet eerder hebben uitgenodigd of we spreken bijv. af dat iedereen die met een spel of ‘n groepje mee wil doen, mee mag doen. Wie weet wordt het dan nog leuker in de klas en op school?!

Klik hier voor meer uitleg over de leerlingenraad

raad van 16/17

p7060005.jpg